Nyt ollaan viikko jo lomailtu ja kaikkea kivaa on tapahtunut! 
Aamulenkit on vedetty aurinkoisessa ja kuivassa säässä.

Aloitetaas kirjoitus pari viikkoa sitten olleista kettutreffeistä. Pavella ja Mintulla oli treffit ikaalislaisen ketun kansssa yhtenä mennä iltana. Matka tuntui pitkälle mutta perille päästiin ja siellähän olikin vallan jännittävää! Pave syttyi heti jo pihalla :-D Tiedä sitten oliko paikalla vielä kissan hajua vai tuliko ketun pistävä tuoksu lähellä olleesta tarhasta nenään.  Pave haukkui raivoisasti kettua kun se oli lähellä häkissä. Putkeen menon kanssa oli vähän niin ja näin :-) Taisi putken suu näyttää tosi ahtaalta ja niin pimeältä.' Pienellä' avustuksella Pave meni putkeen ja liikkuikin putkessa ryömien eteenpäin. Mamman piti huudella rohkaisua ja kannustusta. Loppuvaiheessa homma hieman latistui ja putkessa olo tuntui Pavea tympivän. Taisi kettu olla liian kaukana jotta Paven mielenkiinto olisi pysynyt  koko ajan yllä.

Minttu uskalsi käydä katsomassa kettua turvamatkan takaa. Lähelle neiti ei suostunut menemään kuten kuvasta näkyy :-) Alku oli kuitenkin lupaava ja koitetaan sitten keväällä haukkua kettua oikein kunnolla. Molemmat on kuitenkin vielä nuoria koiria, joten aikaa on ottaa harjoitukset uudestaan keväällä!

Toinen häppeninki johon osallistuttiin oli parsonrussellterriereiden vuoden kohokohta, oma näyttely Hyvinkäällä. Pave esiintyikin kehässä todella mallikkaasti. Mitä nyt emäntä hieman häiritsi hommaa ja työnsi pojalle jatkuvasti lihapullapaloja naamaan ;-) Ehkä se oppi tästä jotain. Paikalla olikin kaikki Paven veljet ja tuomisina oli Dinolla, Ernolla ja Pavella EH:t ja Pertillä ERI. Pentueen tyttö Ava sai myös EH:n. Mintun näyttelydebyytti odottelee tuloaan. Hyvinkäälle ei vielä päästy kun 5 kk:n täyttyminen jäi vain muutamasta päivästä kiinni.

Järjestyksessä vasemmalta oikealle Dino, Erno, Pave ja Pertti. Virallisilta nimiltään Pitmywits Pure Dynamite, Pitmywits Pure Energy, Pirmywits Pure Power ja Pitmywith Pure Speed.Hyvinkään hallissa saatiinkin sitten esimakua siitä mitä treenaus kylmässä maapohjaisessa maneesissa oikein tarkoittaa. Ensi sunnuntaina alkava talviagilitykausi tuo siis mukanaan kylmää, kylmää ja kylmää.... Hrrr! :-D Sitten vain tarpeeksi vaatetta päälle kaikille paikalla oleville.

 

Minttu on nyt täysi rokotettu ja hampaatkin melkein vaihtuneet. Viimeisiä viedään! Muutamia aukkoja suusta löytyy ja niihin odotellaan uusia legoja innokkaasti. Paino neitokaisella on jo 6,1 kg, ainakin eläinlääkärin puntarin mukaan. Pitääköhän se oikeasti paikkansa ;-)? Saattaa olla että neidon strategiset mitat alkavat jo olla kohdallaan :-D Kaunishan Minttu on kuin mikä, eikö vain :-))

Lopuksi vielä kuva Pavesta ja englantilaisen tuomarin arvostelu. Good short harsh coat. Nice head. Correct bite. Good feet. The dog is pacing! Pulling away from it's owner in the movement! Eli lihapullat ei siis tehnykään täysin tehtäväänsä kun homman piti mennä just päinvastoin :-)

 

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!! :-)