Taas on tovi vierähtänyt blogin viime kirjoituksen jälkeen. Taitaa opiskelut hieman hidastaa tätä kirjoittelua. Minttukin päätti perusteellisena tyttönä jatkaa suo-ojien maisterintutkintoon johtavaa tutkimusta. Tällä kertaa kohteena oli vähän isompi laskuoja suoperäisestä maastosta suoraan Näsijärveen. Koska pääsy ojaan oli tehty hieman haasteellisemmaksi päätti neito roiskaista levien sekaan suoraan ojan ylittävältä sillalta. Muutoin meni ihan putkeen, mutta kävelyllä mukana ollut isäntä hieman hämmentyi moisesta tempauksesta ja nappasi neidin ylös vedestä. Ja tietysti aivan liian aikaisin, jotta tarvittavat tutkimukset maisterin tutkinnon etenemiseen olisivat täyttyneet :-) Parempi onni ensi kerralla! Neiti oli sen verran kylmissään ja surkean oloinen kun pääsi kotiin, että eihän siinä muu auttanut kun viedä neiti  heti lämpimään suihkuun. Valokuvakin jäi siinä hässäkässä ottamatta :-)

Tässä kuva Mintun äidistä jota kävimme moikkaamassa Kaupin vinttikoiraradalla Pohjois-Hämeen Kennelpiirin järjestämässä ryhmänäyttelyssä. Yhteistä löytyi muutakin kuin loputon rakkaus ruokaa kohtaan ;-)

 

Mintulla on hampaiden vaihtuminen jo hyvässä vauhdissa. Sekä alhaalta että ylhäältä keskeltä on pudonnut legoja. En kyllä käsitä mihin ne legot häviää kun niitä ei ole näkynyt missään. Ylhäälle on tainnut jo tulla uusia hampaanalkuja. Ilmankos kaikenlainen purtava on ollut  mieleistä. Tuoreet lampaanluut on varsinkin herkkua.

Pentupaineissa Minttu on vieraillut säännöllisesti ja muiden pentukavereiden kanssa on ollut kiva telmiä ja painiskella. Mukana on ollut porukkaa laidasta laitaan ja välillä on pitänyt laittaa porukka ojennukseen :-)


Pave on käynyt säännöllisesti agireeneissä ja eilen harjoitukset meni jopa loistavasti. Villekin kysyi että mitä me ollaan Paven kanssa tehty kun koira totteli ohjausta kuin unelma. Taisi olla sekä ohjaajalla että ohjattavalla varsin hyvä päivä, kerrankin :-) Mukava että saadaan talveksi sisävuoro agireenejä varten. Ensi keväänä on sitten mukava lähteä kiertelemään möllikisoja kun on talven treenaus takana.

Ilmoitin Paven parsoneiden omaan erkkariin lokakuulle. Toivottavasti tällä kertaa päästään ihan kehään asti esiintymään näytelmiin. Pidän sormet ja varpaat ristissä ettei mikään tauti tai antibioottikuuri estä osallistumista. MInttu ei vielä ikänsä puolesta pääse debytoimaan erkkariin mutta senkin aika vielä koittaa :-)

Viime sunnuntaina käytiin koirien kanssa metsässä. Minttukin pääsi ekaa kertaa juoksemaan ja hyppimään kantojen ja risujen seassa. Tuli siellä metsässä muutama tuhat hirvikärpästäkin vastaan. Koiria moiset ötökät ei häirinneet mutta meitä ihmisiä kyllä. Minultankin löytyi kymmenkunta kärpästä hiusten seasta automatkalla takaisinpäin. Ja oli niitä jäänyt vielä yksi joka löytyi maanantaina. Sitkeää sakkia eikä todellakaan mitään mukavia tuttavuuksia. Tosiasia on ettei niiltä voi enää täällä Tampereen korkeudellakaan välttyä. Ovat tulleet välttämättömäksi pahaksi näin syksy aikaan.

Toivotaan että aurinkoiset ja lämpimät syyspäivät vielä jatkuu!!